onsdag 30. mai 2012

100 Cali, Brygg no. 4


Under hjemmebryggerdagene hos Nøgne Ø traff vi Magne fra ølbryggelaget, AS Nanobryggeriet. Han lot oss smake på en fantastisk IPA som bryggelag han er med i hadde laget. Den var så god at vi fant ut at vi måtte forsøke å lage en lignende IPA selv.
Med tillatelse fra Magne hentet vi oppskriften til dere American IPA fra deres blogg http://nanobryggeriet.blogspot.com.

 Magne til høyre på bildet.

Vestbrygg som vi handler hos hadde ikke de humletypene som Magne hadde brukt så vi måtte gjøre noen endringer. Det ble brukt Cascade og Chinook isteden for Cinook og Citra.

Brygget ble gjennomført den 31 Mars 2012. Klok av erfaring så hadde vi skaffet oss noen monsterstore meskeposer fra Australia. Denne gangen skulle vi ikke få problemer med for dårlig utnyttelse av kornet.


Selv om at vi hadde skaffet oss en større meskepose fikk vi litt problemer med vaskingen. Posen ble for tung å holde oppe mens vi vasket. Det resulterte i at det ble litt søling. Vaskevannet rant ikke så godt ned og det var vanskelig å røre med en liten plastmeskespade som bøyde seg veldig lett.

Når kokingen var ferdig var det bare å få vørteret over i gjæringskarret og gjøre seg klar til neste brygg.


100 Cali fikk navnet sitt fordi den har en IBU på 100 og det er humle fra California. Om du ser i oppskriften vil du se at det stå at IBU er på 68, men i vår iBrewmaster viser den 100. VI stoler mest på iBrewmaster :)


Ølet ble nydelig og kanskje den beste vi har laget så langt. Det ble også veldig godt likt blant alle som har smakt den. Noen mente at den var veldig god, men ikke var bitter nok i smak til å være en IPA: Men IPA, det er den :)

Oppskriften finner du i oppskriftsmenyen til høyre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar