Ølbryggerkurs
Siden
bloggen vår ble startet opp en stund etter at vi startet å brygge vil vi nå kort
fortelle hvordan det hele startet.
Det
var lørdag den 29 oktober 2011 og vi befant oss på skolekjøkkenet på Fjell Ungdomsskole, Sotra. Folkeuniversitetet hadde satt opp et kurs i ølbrygging som vi hadde
meldt oss på. Kurs var på 8 timer og skulle lære oss kunsten å brygge
hjemmelaget øl. Som lærer for kurset hadde Folkeuniversitetet fått inn Robert
Smith-Hald som (i skrivende stund) har vært norgesmester i ølbrygging hele fem
ganger.
Siden vi hadde relativt kort tid på oss så var det første vi
gjorde å måle opp og kverne korner. Kornet ble kvernet på en maltmølle. Det var
veldig viktig at kornet ikke blir malt til mel. For å få best utnyttelse av
kornet så skulle det bare "knekkes/åpnes". Vannet ble også satt på.
Tar litt tid å varme opp 25
liter vann til 70 grader.
Etter
at vannet var varmet opp og kornet hatt oppe begynte teorien rundt ølbrygging,
og vi fikk en innføring i hva ølbrygging egentlig innebærer. OG, FG, malt,
Smaksmalt, Aromahumle og bitterhetshumle for å nevne noe.
Etter
flere timer med teori og praksis
gjennomgang satt vi igjen med nærmere 30 liter øl som ble fordelt ut til deltagerne.
Vi fikk ca 4 liter
øl hver. Ølen ble en Jule Pale med 5.4% alkohol og en IBU på 30.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar