tirsdag 29. mai 2012

Dark Snow, Vårt andre brygg

Dark Snow ble brygget i Desember 2011. Brygget var av type Strong Scotch Ale.

Gassregulatoren var fortsatt ødelagt så også dette brygget ble brygget inne i en 20 liters kjele. Vi hadde vært i kontakt med netthandel.no for å reklamere på den ødelagte delen, men de var ikke så veldig imøtekommende. De ville at vi skulle sende inn hele krabbekokeren å ikke bare den ødelagte delen.

Brygget gikk fint helt til vi skulle kjøle det ned. Vi hadde fortsatt ikke kjølespiralen så vi måtte improvisere. Det hadde snødd en del så vi satte kjelen på terrassen og pakket snø rundt den, men når vi målte temperaturen etter en stund hadde den nesten ikke sunket. Vi satte hageslangen inn mot kjelen, men heller ikke dette hjalp. Vi fant til slutt en plastbalje som vi satte kjelen opp og fylte den med kaldt vann fra hageslangen. Hageslangen lot vi ligge i baljen slik at det ble god gjennomstrømning av kaldt vann. Dette var forresten samme måte som vi brukte på første brygg. En effektiv måte om man ikke har noen andre muligheter.

Ølet fikk navnet Dark Snow siden vi knotet så mye med kjølingen. Vi misstenker at det kom noe snø og vann oppi kjelen når vi forsøkte å kjøle det ned, så det ble nok litt forurensing oppi ølet. Men forurensning eller ei, ølet ble godt :D


Oppskriften til ølen finner du under oppskriftsmenyen til høyre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar