tirsdag 29. mai 2012

Brygg no.3, Red Midnight

Det tredje ølet ble en Irish Red Ale. Og ble brygget 4 Mars 2012.  Dette ble vår første brygg der vi fikk brukt krabbekokeren. Endelig en batch på 33 liter istede for bare 15 :)


Vi kom ingen vei med netthandel.no så vi stakk innom Gass Service i Kanalveien i Bergen. Det tok dem under 1 minutt å fikse gassregulatoren. De smurte noe tettingsmasse der lekkasjen var og vips så var den fikset, og det kostet oss ingenting (FREEBEE). Takk til Gass Service. Det kaller vi god service :D

Nå var vi klar til å brygge, men heller ikke dette brygget gikk helt problemfritt. Alt gikk fint helt til vi skulle måle utnyttelsen på brygget. Vi fikk bare ca 40 % utnyttelse. Det viste seg at meskeposen vi hadde som var av type XL var for liten. På butikken sa de at maks mengde korn i den var ca 6 kilo, men vi klarte jo å has oppi hele 9.6 kg korn, og enda var det plass igjen. Det vi ikke tok høyde for var at med så mye korn vill det blid dårlig gjennomstrømning i meskeposten. Så det resulterte i at ølet som skulle ha en prosent på ca 6% ble bare på ca 5%.


Men selv med dårlig utnytteles av kornet ble ølet godt, og det ble godt mottatt av de som fikk prøve det.

Oppskriften finnes i oppskriftsmenyen til høyre.

1 kommentar:

  1. Der røk siste flasken. Denne ølen var jævla go selv etter at den har vært lagrert i over 1 år :D

    SvarSlett