søndag 31. mars 2013

Første brygg 2013

Sendt, men godt. Årets første brygg gjorde vi lørdag 16 mars. Vi valgte å lage et restebrygg siden vi hadde så mye ubrukt korn fra tidligere brygg. Når oppskriften var ferdig viste det seg at ølet ble en Rad Ale. Vi brukte også en humle som ikke var merket. Humlen luktet ikke så kraftig så vi er spent på hvordan den blir. Vi brukte den som aromahumle. 
 
 

Vi har hatt litt problemer med å få rett OG på brygget vårt så vi har denne gangen valgt å gå tilbake til at mesketiden skal vare i 1.5 timer. Tidliger (utenom de første bryggene) har mesketiden vært 1 time. Resultatet av 1.5 time mesking ble at vi fikk samme OG på vørteren som vi har i oppskriften.

Her er vaskingen i gang. Ole Vidar sin vaske anordning funker som en drøm.

Bryggingen vår har tidligere gått smertefritt, men vaskingen har vært litt tungvint. Vi har måtte løfte og holde meskeposen oppe mens vi vasket. Dette har nå Ole Vidar laget en ordning på som gjør at det bli lettere. Han fjernet bunnen av innerkjelen til krabbekokeren og laget fester på den slik at den kan settes oppå kjelen. Nå slipper vi å holde meskeposen opp under vaskingen, vi fester den bare enkelt med tau eller kliper.

 
 
Vørteret fikk en fin og gylden sjokoladebrun farge. Vi er spente på hvordan ølet blir. Det luktet iverfall veldig godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar