lørdag 9. mars 2013

Siste brygg 2012

Siden det er stor tradisjon for juleøl i Norge ønsket vi å avslutte bryggeåret 2012 med å lage vårt eget juleøl. Vestbrygg hadde annonsert at de skal ha en juleølkonkurranse så da passet det jo bra å lage en juleøl som vi kunne delta med. Vi ønsket å lage en juleøl som var unik med en smak som vi ikke tror noen andre har laget før.


Bryggedagen ble den 20. oktober. Vi tok utgangspunkt i oppskriften til vårt første øl True PDM. For de av dere som har lest vår blogg husker vel at True PDM var av typen Baltic Porter. En mørk og god øl. For å gjøre den litt mer juleaktig tilførte vi ølet lakrisrot for å få en fin og søt smak.

 Klar til tapping.

Vi ønsket jo å eksperimentere litt med øllet så vi  delte ølet i to. Den ene delen gjorde vi ikke noe med. Den andre delen derimot.Vi tenkte: "Hva kan man så tilføre juleølet som har med jul å gjøre og som vi tror aldri har blitt forsøkt tidligere". Akevitt selvfølgelig. Akevitt er jo noe av det aller norskestet som vi finner rundt mange middagsbor på en julekveld. Så hvorfor ikke kombinere dem. Det må jo bli en slager.

 Her blir juleølet til konkurransen flasket.

Juleølet er blitt levert inn til Vestbrygg så vi venter tålmodig på resultatet som de sier vil komme rett før påsken. Ønsk oss lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar