torsdag 20. juni 2013

To sommerøl, Blond og Pils. 

9 mai rigget vi oss opp med å brygge to brygg. Vi har lenge hatt planer om å brygge en pils så etter å ha avlyst den minst 5 ganger så bestemte vi oss endelig for å fullføre brygget i dag.

I tillegg til å brygge to brygg så har vi modifisert kjølekolben vår. For å få en mer effektiv kjøling har vi utvidet kjølekolben med 2 meter rør. Det var ikke så lett å bøye røret, men resultatet ble veldig bra (se bilde under). Kjølingen gikk kjappere. Rask kjøling = bedre øl :)


Dagens første brygg ble en Blond. Den fikk en alkoholprosent på 5%. Det ble en fantastisk lettdrikkende sommer øl.



Også i år har Vestbrygg valgt å ha en Sommerøl konkurranse. Sommerølkonkurransen har to kategorier. Engelsk Best Bitter og Amerikansk Pale Ale. Vi var så heldige at vår Blonde Sommerøl oppfylte kravene for å stille i kategorien for Amerikansk Pale Ale. Vi har levert inn vårt bidrag og venter i spenning på resultatet.

Kveldens andre øl var ble en Pils. Det er lenge siden vi kjøpte inn ingrediensene til pilsen, men hver gang vi skulle brygge så har det kommet noe i veien. Skulle nesten tro at det hvilte en forbannelse over pilsbryggingen for oss. Hele bryggelaget kunne ikke stille på denne bryggedagen, men for å få pilsen ut i verden valgte vi å fullføre brygget allikevel.

Brygget måtte stå lagret i en måned på 10-15 grader før vi kunne tappe den på flaske. Etter at ølet ble flasket så må det stå lagret i ca 4 grader i et par måneder til før den kan drikkes.


Ølet vil være klart til i begynnelsen av august. Vi gleder oss til at ferien er ferdig og vi kan smake på de edle dråpene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar