onsdag 15. august 2012

Bryggehelg 2 og 3 Juni

Vi planla tidlig at vi skulle gjennomføre en bryggehelg der vi skulle brygge tre brygg. To brygg lørdag og et brygg søndag. Grunnet alt for mye vind måtte vi flytte bryggelokasjon, men det stoppet oss ikke.

Det tre bryggene denne helgen ble som følger:

PDM IPA (brygg nr 8)
Imperalisme (brygg nr 9)
Whisky sommer (brygg nr 10)

PDM IPA
Det førte og største brygget denne helgen ble PDM IPA. Dette er vår andre IPA. Oppskriften er lik den første, men vi har brukt andre humletyper. Denne IPAen er mer lik oppskriften vi fikk fra Magne (vår gode venn vi traff i Grimstad).
 
Mer øl enn dette kan vi ikke lage i kjelen vi har i dag. Heldigvis kokte det ikke over.

IPAen ble veldig god og veldig annerledes i smak fra vår først IPA. Humletypen har veldig mye og si for smaken. Dette er noe vi selvfølgelig viste, men nå fikk vi oppleve det også.



Denne oppskriften tror vi at vi vil bruke flere enn en gang til.

Imperalisme
Denne ølen er en Brown Ale og fikk navnet til ære for 60 års dagen til Dronning Elizabeths av England. Også dette ølet ble brygget lørdagen. Vi blir flinkere og mer effektiv for hvert brygg. Så dette brygget brukte vi litt over 4 timer på å brygge.


Dette ølet ble bedre etter å ha blitt lagret en stund.

(Bilde av ølet kommer)

Whisky Sommer
Brygg nr 10 Ble brygget på søndag. Dette ølet ble vårt første jubileumsøl så vi måtte gjøre litt stas på den. Vi valgte derfor å lage en Whisky øl. Oppskriften som ligger i bunn på dette ølen er vår brygg nr 7, Citrus sommer.

Også dette ølet ble bedre i smak etter å ha stått lagret en stund. Den er ikke like "røykete" og kraftig i smak som andre whisky øl som man kan få kjøpt på polet, men er absolutt en god øl for de som liker whisky.


Oppskriftene til ølene vil komme i oppskriftsmenyen til høyre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar